27 lipca 2022
Paweł Wojtyga
Autor
Paweł Wojtyga

Relacja z kursu kucharskiego.

Nasza krakowska szkoła gotowania prowadzi szkolenia kucharskie stacjonarnie, jak i warsztaty z podstaw gotowania wyjazdowe.

Poniżej przedstawiamy relację z kursu kucharskiego, podczas którego odpowiadamy na pytanie: jak nauczyć się gotować? 🙂

Zajęcia trwały pięć dni. Podczas warsztatów poznaliśmy między innymi:

Przepis na biszkopt – był to przepis na biszkopt z 4 jaj, który posłużył jako podstawa dla klasycznego deseru, jakim jest tiramisu.

Przepis na tiramisu jest banalnie prosty, najważniejsze w nim jest to, aby przygotować go z sercem 😊

Podczas warsztatów z gotowania poznaliśmy także przepis na bezę francuską. Beza była podawana z owocami sezonowymi i melisą

Beza francuska

Podczas warsztatu kulinarnego dużo rozmawiamy, dzięki czemu można dowiedzieć się jak gotować bób lub jak gotować pierogi ukraińskie.

Pierogi ukraińskie

Największym hitem szkolenia był przepis na ciasto do pizzy. Jest to sprawdzony przez nas przepis na pizzę, który cieszy się powodzeniem od lat.

Pizza neapolitana

W trakcie zajęć z nauki gotowania przygotowaliśmy również roladę śląską. Zniknęła tak szybko, że jedynie cudem udało nam się zrobić jej zdjęcie 🙂

Podczas kursu kulinarnego uczestnicy poznali też przepis na pstrąga w sosie porowym, który zachwyca smakiem i delikatnością.

Pstrąg z sosem porowym

Zajęcia odbyły się w Warsztacie Qulinarnym – szkole gotowania w Krakowie. Dziękuję osobom uczestniczącym, było pysznie i kreatywnie. Was, drodzy czytelnicy, zapraszamy na nasze stacjonarne kursy z podstaw gotowania i kursy cukiernicze. Do zobaczenia na zajęciach!

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia