Wybierz dogodny termin szkolenia
18.12.2024 17:00 - 21:00
31.01.2025 17:00 - 21:00
28.03.2025 17:00 - 21:00
27.05.2025 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
początkujący
3-4 godziny
pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Kuchnia tajska jest nasycona bogactwem smaków.
Połączenia słodko – kwaśne i pikantne tworzą niesamowity efekt dla podniebienia.
Charakteryzuje się wyjątkową lekkością, połączoną z mocnymi akcentami aromatycznych składników, które dopełnia charakterystyczna dla powyższej kuchni pikantność

Zapraszamy na drugą część naszego najpopularniejszego kursu.

Wspólnie przygotujemy Pikantną zupę z krewetkami, kurczakiem i tofu z sosem suki nam.

Danie główne w postaci kultowego Pad Thai rozpali wasze zmysły.

Na osłodę proponujemy karmelizowane banany w mleku kokosowym z aromatem liści pandanowych.

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Przykładowe menu

Zupa:

Pikantna zupa z krewetkami, kurczakiem, tofu i kapustą pak choi z sosem „suki nam”.

Danie główne:

Pad thai z wołowiną, krewetkami i smażonym makaronem ryżowym.

Deser:

Karmelizowane banany w cukrze trzcinowym, duszone w mleku kokosowym w aromacie pandanowca.

Napoje:

Wino białe, kawa, herbata, lemoniada.

Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia