Wybierz dogodny termin szkolenia
19.06.2024 17:00 - 21:00
27.08.2024 17:00 - 21:00
23.10.2024 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
3-4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Kuchnia włoska to nie tylko pizza i tiramisu. Jest to kuchnia pełna pasji i miłości do najlepszych i najsmaczniejszych produktów.
Nic nie jest w stanie dorównać smakiem pomidorom, które zostały wyhodowane w prowincji Parma, na północy słonecznej Italii.
Na zajęciach z kuchni włoskiej, wykonamy vitello tonatto, które zachwyci bogactwem smaku i cudowną, delikatną strukturą.
Klasyczne minestrone gdzie w bogactwie warzyw odnajdziemy odpowiedni balans między słodyczą i kwasowością.
Na deser przygotujemy tiramisu z sezonowymi dodatkami.
Potrawom nada dodatkowego smaku wino ze szczepu Pinot Grigio.

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

Przykładowe menu

Przystawka

  • Vitello Tonatto z pesto ziołowym i chrupiącą grzanką
  • (Cielęcina w sosie tuńczykowym)

Zupa

  • Minestrone alla Milanese z kolorowymi warzywami julienne

Deser

  • Tiramisu w klasycznej lub sezonowej odsłonie z owocami sezonowymi

Degustacja wina Pinot Grigio

Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia