Wybierz dogodny termin szkolenia
07.01.2025 17:00 - 21:00
18.02.2025 17:00 - 21:00
01.03.2025 09:00 - 13:00
21.05.2025 17:00 - 21:00
26.09.2025 17:00 - 21:00
12.11.2025 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Kolejna odsłona kuchni włoskiej w Warsztacie Qulinarnym, w zupełnie nowym wydaniu – wcielmy się w rolę pizzaiolo, który zgrabnie obracając drożdżowym ciastem, tworzy kulinarne arcydzieło.

Będziemy tu korzystać z autorskich przepisów na ciasto i zdobywać wiedzę o tym, jak łączyć składniki, ale także uczyć się przygotowania podstawowych sosów na pizzę.

Przykładowe menu to same klasyki –pizza  margherita, calzone, carbonara na białym sosie.

Pizzę wypiekamy w elektrycznych piecykach firm takich jak GSFerrari, Lund oraz Optima, które posiadają kamienie szamotowe.

 

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

Przykładowe menu

  • Pizza margherita
  • Pizza calzone
  • Pizza alla carbonara
Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia