Wybierz dogodny termin szkolenia
11.02.2025 17:00 - 21:00
09.04.2025 17:00 - 21:00
11.06.2025 17:00 - 21:00
09.09.2025 17:00 - 21:00
05.11.2025 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Kolejna odsłona kursu dedykowanego pasjonatom kuchni włoskiej w Warsztacie Qulinarnym, w zupełnie nowym wydaniu – wcielmy się w rolę włoskich mistrzów i przygotujemy wspólnie trzy potrawy na bazie własnoręcznie przygotowanego makaronu.

Będziemy tu korzystać z autorskich przepisów na makaron i zdobywać wiedzę o tym, jak łączyć składniki, ale także uczyć się przygotowania podstawowych sosów takich jak beszamel i sos ragu.

Przykładowe menu to same klasyki – lasagne al forno, tagliatelle z polędwicą i duszonym szpinakiem, ravioli z ricottą i sosem szpinakowym.

Program szkolenia

  • Zajęcia rozpoczynamy od krótkiego wprowadzenia w scenariusz zajęć.
  • Osoby uczestniczące samodzielnie wykonują potrawy, które pomagam profesjonalnie udekorować. Następnie przechodzimy do degustacji wykonanych potraw i specjalnie wyselekcjonowanego wina.

Przykładowe menu

  • Aromatyczna lasagne z beszamelem i sosem ragu
  • Tagliatelle z soczystą wołowiną i duszonym szpinakiem
  • Klasyczne avioli z ricottą i sosem bazyliowo-szpinakowym
Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia