Wybierz dogodny termin szkolenia
08.06.2024 15:00 - 19:00
24.07.2024 15:00 - 19:00
07.09.2024 17:00 - 21:00
23.11.2024 15:00 - 19:00
07.12.2024 15:00 - 19:00
Powyżej 18 roku życia
Początkujący
3-4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Czas na  konfrontację wołowiny. Na tych zajęciach odpowiemy sobie na pytanie: co bardziej będzie pasowało do whisky? Wołowina sezonowana, czy może polędwica wołowa?

Sprawdzimy także, czy do wołowiny bardziej pasuje mocno wędzona whiskey, bądź może łagodniejszy single malt.

Pamiętamy także o osobach, które wolą wegańskie smaki i z myślą o nich przygotowaliśmy propozycję steków z fermentowanej czerwonej kapusty z karmelizowanymi plastrami pomarańczy, które będziemy kosztować ze stekami z kapusty w sosie teriyaki, melasą i pikantnym sosem sriracha.

Na zajęciach dowiecie się, jak wygląda proces sezonowania mięsa i jak prawidłowo przygotować je do obróbki termicznej, jak przygotować produkty przed i jak podać je w sposób, którego nie powstydziliby się szefowie gwiazdkowych restauracji.

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

 

 

Przykładowe menu

Sezonowana na sucho wołowina antrykot (ribeye) lub t-bone

(w zależności od dostępności)

Podane z ziemniakami hasselback w sosie red wine i pieczonymi szparagami w maśle czosnkowym

Stek z polędwicy wołowej sezonowanej na mokro

Podane z konfitowanymi ziemniakami w maśle tymiankowym i konfiturą z cebuli duszoną w czerwonym winie i syropie buraczanym

Degustacja wyselekcjonowanego alkoholu

Glenfiddich 12YO / Talisker 10YO

Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia