Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

Podstawy gotowania – kurs zaoczny

O szkoleniu

Jeśli jesteście Pasjonatami dobrego jedzenia, lecz nie wiecie do końca jak można by te potrawy przygotować samodzielnie. Dodatkowo nudzi was ciągłe zamawianie jedzenia on line, lub chodzenie do restauracji. W takim razie ten kurs jest dedykowany dla was.

Warsztat Qulinarny zaprasza na profesjonalny kurs gotowania dla osób nie mających doświadczenia w kuchni, ale mają chęci i serce do gotowania.

Podczas trwania trzydniowego szkolenia dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej, będziemy się uczyć prawidłowego używania noża, podstawowych umiejętności krojenia. Na zajęciach teoria będzie przeplatać się z praktyką. Poznacie praktyczne wiadomości na temat wyboru odpowiednich produktów. Nauczycie się filetować ryby i trybować mięso. Poznacie klasyczne przystawki, zupy, dania główne i desery.

Kurs jest elastyczny i tak dobrany aby każda osoba czuła się komfortowo podczas zajęć. Każda osoba na zajęciach jest traktowana indywidualnie, co znaczy że podczas przyrostu waszych umiejętności potrawy będą w taki sposób modyfikowane aby dostarczały maksimum satysfakcji.

Menu i program znajdziecie poniżej.

Informacje

Prowadzący: Paweł Wojtyga
Ilość godzin zegarowych/szkoleniowych 15/20
Zajęcia odbywają się w godzinach:
Piątek 17:00 - 21:00
Sobota 10:00 - 16:00
Niedziela 9:00 - 15:00
Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków
Po zakończeniu zajęć uczestnicy otrzymują certyfikaty ukończenia kursu gotowania.

Wymagania

Ukończone 16 lat.

Program szkolenia

  • Omówienie zasad BHP
  • Podstawowe style krojenia i siekania
  • Filetowanie ryb
  • Trybowanie mięsa
  • Informacje na temat gotowania wywarów
  • Podstawy sporządzania sosów
  • Omówienie technologii sporządzania potraw
  • Style dekoracji i aranżacji talerzy
  • Sposoby organizacji pracy

Przykładowe menu

Informacje dodatkowe

Na każdych zajęciach w Warsztacie Qulinarnym kursanci mają obowiązek się dobrze bawić, eksperymentować z potrawami
i smakami, oraz – co najważniejsze
 próbować wszystkich potraw, które wyjdą spod naszych rąk.

Jak się zapisać?

Sposób 1

Za pomocą terminarza szkoleń

  1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
  2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
  3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
  4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

Sposób 2

Bezpośrednio

Skontaktuj się bezpośrednio:

E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

Telefon: 
+48 662311637

+48 662311721

Terminarz szkoleń

Styczeń

Podstawy gotowania - kurs zaoczny - 03.01.2020

Rozpoczęcie: 3 stycznia 2020, 17:00

Zakończenie: 5 stycznia 2020, 15:00

800zł
Luty

Podstawy gotowania - kurs zaoczny - 07.02.2020

Rozpoczęcie: 7 lutego 2020, 17:00

Zakończenie: 9 lutego 2020, 15:00

800zł
Marzec

Podstawy gotowania - kurs zaoczny - 13.03.2020

Rozpoczęcie: 13 marca 2020, 17:00

Zakończenie: 15 marca 2020, 15:00

800zł
Czerwiec

Podstawy gotowania - kurs zaoczny - 12.06.2020

Rozpoczęcie: 12 czerwca 2020, 17:00

Zakończenie: 14 czerwca 2020, 15:00

800zł