Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Podstawy gotowania – kurs zaoczny

    Terminarz szkoleń

      luty
    • Podstawy gotowania - kurs zaoczny - 04-06.02.2022

      Rozpoczęcie: 4 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 6 lutego 2022, 15:00

      900zł
    • kwiecień
    • Podstawy gotowania - kurs zaoczny - 01-03.04.2022

      Rozpoczęcie: 1 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 3 kwietnia 2022, 15:00

      900zł
    • wrzesień
    • Podstawy gotowania - kurs zaoczny - 09-11.09.2022

      Rozpoczęcie: 9 września 2022, 17:00

      Zakończenie: 11 września 2022, 15:00

      900zł

    O szkoleniu

    Jeśli jesteście pasjonatami dobrego jedzenia, lecz nie wiecie do końca, jak można by te potrawy przygotować samodzielnie, dodatkowo nudzi was ciągłe zamawianie jedzenia on line, lub chodzenie do restauracji – w takim razie ten kurs jest dedykowany dla was.

    Warsztat Qulinarny zaprasza na profesjonalny kurs gotowania dla osób nie mających doświadczenia w kuchni, ale mają chęci i serce do gotowania.

    Podczas trwania trzydniowego szkolenia dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej, będziemy się uczyć prawidłowego używania noża, podstawowych umiejętności krojenia. Na zajęciach teoria będzie przeplatać się z praktyką. Poznacie praktyczne wiadomości na temat wyboru odpowiednich produktów. Nauczycie się filetować ryby i trybować mięso. Poznacie klasyczne przystawki, zupy, dania główne i desery.

    Kurs jest elastyczny i tak dobrany aby każda osoba czuła się komfortowo podczas zajęć. Każda osoba na zajęciach jest traktowana indywidualnie, co znaczy że podczas przyrostu waszych umiejętności potrawy będą w taki sposób modyfikowane aby dostarczały maksimum satysfakcji.

    Menu i program znajdziecie poniżej.

    Informacje

    Prowadzący: Paweł Wojtyga, Joanna Hetman
    Ilość godzin zegarowych/szkoleniowych 15/20
    Zajęcia odbywają się w godzinach:
    Piątek 17:00 - 21:00
    Sobota 10:00 - 16:00
    Niedziela 9:00 - 15:00
    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków
    Po zakończeniu zajęć uczestnicy otrzymują certyfikaty ukończenia kursu gotowania.

    Wymagania

    Ukończone 16 lat.

    Program szkolenia

    • Omówienie zasad BHP
    • Podstawowe style krojenia i siekania
    • Filetowanie ryb
    • Trybowanie mięsa
    • Informacje na temat gotowania wywarów
    • Podstawy sporządzania sosów
    • Omówienie technologii sporządzania potraw
    • Style dekoracji i aranżacji talerzy
    • Sposoby organizacji pracy

    Przykładowe menu

    Informacje dodatkowe

    Na każdych zajęciach w Warsztacie Qulinarnym kursanci mają obowiązek się dobrze bawić, eksperymentować z potrawami
    i smakami, oraz – co najważniejsze
     próbować wszystkich potraw, które wyjdą spod naszych rąk.

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    Za pomocą terminarza szkoleń

    1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
    2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
    3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
    4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

    Sposób 2

    Bezpośrednio

    Skontaktuj się bezpośrednio:

    E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Telefon: 
    +48 662311637

    +48 507771680

    Terminarz szkoleń