Wybierz dogodny termin szkolenia
26.10.2024 09:00 - 13:00
23.11.2024 09:00 - 13:00
07.12.2024 09:00 - 13:00
11.01.2025 09:00 - 13:00
15.02.2025 09:00 - 13:00
15.03.2025 09:00 - 13:00
24.05.2025 09:00 - 13:00
14.06.2025 09:00 - 13:00
27.09.2025 09:00 - 13:00
22.11.2025 09:00 - 13:00
13.12.2025 09:00 - 13:00
Zobacz wszystkie terminy
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Czas na wieczór z wołowiną. Na tych zajęciach odpowiemy sobie na pytanie czy polska wołowina jest w stanie stopić nasze podniebienia?
Oraz jak szybko to uczyni.
Pod moim jak zwykle czujnym okiem przygotujemy siekanego tatara z polędwicy wołowej z prażonymi pestkami słonecznika i chipsem ziemniaczanym.
Daniem głównym będzie polędwica wołowa z masłem, pieczonym czosnkiem i pieczonymi warzywami. Wszytsko to w akompaniamencie wyśmienitego, czerwonego, tanicznego wina.
Na deser proponuję (niestety bez wołu) mus z imbiru i truskawek z zielonym pieprzem.

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

 

 

Przykładowe menu

Przystawka

  • Siekany tatar z polędwicy z chipsem ziemniaczanym, mrożonym żółtkiem i prażonym słonecznikiem

Danie główne

  • Stek z polędwicy wołowej z pieczonymi w oliwie truflowej z warzywami

Deser

  • Mus truskawkowy z imbirem ciastem cygaretkowym i zielonym pieprzem

Degustacja czerwonego wina

Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia