Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Kuchnia molekularna

    Kurs przeznaczony dla osób początkujących i średnio zaawansowanych

    Terminarz szkoleń

      grudzień
    • Kuchnia molekularna 12.12.2021

      Rozpoczęcie: 12 grudnia 2021, 09:00

      Zakończenie: 12 grudnia 2021, 16:00

      470zł
    • luty
    • Kuchnia molekularna 20.02.2022

      Rozpoczęcie: 20 lutego 2022, 09:00

      Zakończenie: 20 lutego 2022, 16:00

      470zł
    • kwiecień
    • Kuchnia molekularna 23.04.2022

      Rozpoczęcie: 23 kwietnia 2022, 09:00

      Zakończenie: 23 kwietnia 2022, 16:00

      470zł

    O szkoleniu

    Ten typ kuchni to gotowanie, połączone z wiedzą naukową na temat składników, produktów i ich struktury. Jej głównym celem jest otrzymywanie smaków w ich „czystej” postaci, za pomocą ekstrahowania z wyłącznie naturalnych składników, przy czym zakres smaków i możliwość ogranicza wyłącznie… Nasza wyobraźnia 🙂

    Wymaga ona niezwykłej precyzji, ponieważ czasem różnica grama niweczy cały nasz wysiłek.

    Wykorzystuje się w niej tekstury – każda z nich spełnia inne zadanie. Wyróżnia się następujące rodzaje: tekstura emulsyfikująca – stosowana do musów, tekstura żelfikująca – do żelek, tekstura sferyfikacyjna – szczególnie u nas wykorzystywana.

    Jeśli chcecie poczuć się jak w małym laboratorium i dowiedzieć się, jak powstaje przezroczysta zupa pomidorowa, a także o innych tajnikach kuchni molekularnej – zapraszamy na nasze szkolenie!

    Informacje

    Prowadzący: Paweł Wojtyga

    Ilość godzin szkoleniowych: 6- 7

    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków

    Wymagania

    Ukończone 16 lat

    Program szkolenia

    Część teoretyczna
    • Geneza kuchni molekularnej
    • Wyjaśnienie zasad
    • Stosowanie tekstur
    Część praktyczna
    • Wykonywanie sfer - zwykłej i odwróconej
    • Sporządzanie pianek
    • Praktyczne zastosowanie ciekłego azotu
    • Wykonywanie kawiorów
    • Wykorzystanie osmozy w sporządzaniu potraw
    • Gotowanie sous - vide

    Przykładowe menu

    Informacje dodatkowe

    Kuchnia molekularna to gotowanie połączone z wiedzą naukową na temat składników, produktów i ich struktury. Jej głównym celem jest otrzymywanie smaków w ich „czystej” postaci, za pomocą ekstrahowania z wyłącznie naturalnych składników.

    Jeśli chcecie dowiedzieć się, jak powstaje przezroczysta zupa pomidorowa – zapraszamy!

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    Za pomocą terminarza szkoleń

    1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
    2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
    3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
    4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

    Sposób 2

    Bezpośrednio

    Skontaktuj się bezpośrednio:

    E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Telefon: 
    +48 662311637

    +48 507 771 680

    Terminarz szkoleń