Wybierz dogodny termin szkolenia
02.12.2024 17:00 - 21:00
19.02.2025 17:00 - 21:00
16.04.2025 17:00 - 21:00
04.06.2025 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
początkujący
3-4 godziny
pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Warsztaty lepienia pierogów to praktyczne zajęcia, podczas których uczestnicy poznają tajniki przygotowywania tradycyjnych pierogów od podstaw. Uczestnicy poznają sekret przygotowania uszek, pierogów ruskich, pierogów z mięsem i kapustą, oraz pysznych pielmieni. Przy okazji dowiedzą się jak ugotować smakowity i karmazynowy barszcz. Pod okiem doświadczonego instruktora uczą się wyrabiania ciasta, przygotowywania różnorodnych farszy oraz technik lepienia pierogów o różnych kształtach. Warsztaty kończą się wspólną degustacją, podczas której można spróbować własnoręcznie wykonanych pierogów. To świetna okazja do zdobycia nowych umiejętności kulinarnych, spędzenia czasu w przyjaznej atmosferze oraz poznania tajników polskiej kuchni w kreatywny i smakowity sposób.

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Przykładowe menu

Barszcz czerwony

Pieczarkowe uszka na święta i nie tylko, podane w barszczu czerwonym.

Wieprzowe pielmieni podane z kwaśną śmieataną i zalewą z białego octu.

Pierogi ruskie (od historycznej karainy Rusi Czerwonej:) z okrasą ze złocistej cebuli.

Pierogi z wołowiną i kapustą kiszoną (przepis rodzinny 🙂 z okrasą ze skwarkami

Napoje:

Kawa, herbata, lemoniada.

Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia