O warsztatach

Coś o nas

Warsztat Qulinarny

Warsztat Qulinarny powstał w wyniku połączenia miłości do gotowania, ciągłej chęci zgłębiania meandrów gastronomii oraz nieodpartej potrzeby dzielenia się posiadaną przeze mnie wiedzą z innymi ludźmi.Inspiracją do jego założenia stały się sugestie znajomych, których pytania o rady dotyczące gotowania stały się dla mnie niemalże codziennością. Ich udzielanie okazało się dostarczać wiele radości, zaś wyniki – satysfakcji.

Czy uczeń może przerosnąć mistrza? Warto sprawdzić.

Misja warsztatu i cele

Misją Warsztatu Qulinarnego jest przekazywanie szeroko pojętej wiedzy kulinarnej popartej ponad 20-letnim doświadczeniem w pracy zawodowej oraz pokazanie, że gotowanie to nie tylko prawdziwa sztuka, ale i zabawa.Dwie dekady to okres, który pozwolił mi zgłębić tajniki kuchni z różnych zakątków świata, techniki przygotowywania i serwowania dań, a także praktyczne możliwości łączenia tej wiedzy z pokrewnymi dziedzinami, takimi jak sommelierstwo, baristyka, kelnerstwo czy carving.

O mnie

Paweł Wojtyga
Kucharz, szef kuchni, szkoleniowiec, sędzia konkursów kulinarnych, założyciel Warsztatu Qulinarnego.

„Do szkoły gastronomicznej zostałem pchnięty niespełnionymi marzeniami ojca, szybko też okazało się , że w branży gastronomicznej odnajduję się doskonale.Doświadczenie zawodowe zdobywałem, gotując w wielu renomowanych restauracjach jak: La Fontaine, Cafe Oranżeria w hotelu Kossak, restauracja Rozmaryn w hotelu Sympozjum i Szara na krakowskim Rynku. Szlify kucharskie zdobywałem także w Skandynawskich restauracjach: Quality Hotel Ekoxen w Linköping i Messa w Åtvidaberg. Po powrocie pracowałem jako kucharz zmianowy, później sous chef w 5 gwiazdkowym hotelu Piast w Krakowie. Po kilku latach zostałem szefem kuchni w restauracji Zielona Kuchnia; następnym krokiem była pomoc w stworzeniu od postaw restauracji „Galicja po kolei” i objęcie tam stanowiska szefa kuchni. Ostatnie kilka lat spędziłem jako szef kuchni i szkoleniowiec. W moim przekazywaniu wiedzy nie brakuje szczypty humoru, znajdziecie w nim ogrom cierpliwości i profesjonalizmu, a gotowanie – zamiast wyzwaniem – będzie dla Was świetną zabawą.”

Certyfikaty
i szkolenia

kraków
2011
Krakowska szkoła restauratorów - Nowoczesny manager gastronomii
kraków
2011
Krakowska szkoła restauratorów - Warsztaty kuchnii molekularnej
kraków
2011
Piwoznawcy - Ocena sensoryczna piwa (certyfikat)
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia