Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Kuchnia francuska

    Kurs przeznaczony dla osób początkujących

    Terminarz szkoleń

      październik
    • Kuchnia francuska - 21.10.2021

      Rozpoczęcie: 21 października 2021, 17:00

      Zakończenie: 21 października 2021, 21:00

      290zł
    • Listopad
    • Kuchnia francuska - 10.11.2021

      Rozpoczęcie: 10 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 10 listopada 2021, 21:00

      290zł
    • styczeń
    • Kuchnia francuska - 14.01.2022

      Rozpoczęcie: 14 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 14 stycznia 2022, 21:00

      290zł
    • marzec
    • Kuchnia francuska - 01.03.2022

      Rozpoczęcie: 1 marca 2022, 17:00

      Zakończenie: 1 marca 2022, 21:00

      290zł

    O szkoleniu

    Na całość kuchni francuskiej składają się dania z wszystkich jej regionów.

    Uchodzi ona za bardzo elegancką i wykwintną, a Francja to mała kolebka food pairingu – bowiem łączy w sobie niespotykane połączenia smaków.

    To właśnie z Francji wywodzą się najbardziej wymagający i perfekcyjni szefowie kuchni.

    Kojarzymy ją głównie z żabimi udkami, bagietkami, ślimakami, a także serem i winem. My chcemy ją Wam ukazać od nieco innej – mniej oczywistej, a zarazem równie smacznej strony.

    Nasz szef kuchni pomoże Wam stworzyć między innymi aromatyczną zupę bouillabaisse, a także crème brulee – zapraszamy na pełną smaku i aromatu podróż po ciekawych smakach.

    Informacje

    Prowadzący: Paweł Wojtyga

    Ilość godzin szkoleniowych: 3 - 4

    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków

    Wymagania

    Ukończone 16 lat

    Program szkolenia

    Część teoretyczna
    • Historia kuchni francuskiej
    • Rodzaje kuchni francuskiej
    Część praktyczna
    • Filetowanie ryb
    • Krojenie warzyw
    • Przygotowanie owoców morza
    • Przygotowanie mięsa
    • Samodzielne przygotowanie pokazowych form dań

    Przykładowe menu

    Informacje dodatkowe

    We Francji powstała wykwintna i bogata kuchnia „haute cuisine”, która jest jej bardziej „ciężką” odmianą. Obecnie wypiera ją bardziej przystępna, lekka, ale równie elegancka „nouvelle cuisine”.

    Nasz szef kuchni pomoże Wam stworzyć między innymi aromatyczną zupę bouillabaisse, a także crème brulee.

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    Za pomocą terminarza szkoleń

    1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
    2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
    3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
    4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

    Sposób 2

    Bezpośrednio

    Skontaktuj się bezpośrednio:

    E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Telefon: 
    +48 662311637

    +48 507 771 680

    Terminarz szkoleń