Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

Kuchnia francuska

Kurs przeznaczony dla osób początkujących

O szkoleniu

Na całość kuchni francuskiej składają się dania z wszystkich jej regionów.

Uchodzi ona za bardzo elegancką i wykwintną, a Francja to mała kolebka food pairingu – bowiem łączy w sobie niespotykane połączenia smaków.

To właśnie z Francji wywodzą się najbardziej wymagający i perfekcyjni szefowie kuchni.

Kojarzymy ją głównie z żabimi udkami, bagietkami, ślimakami, a także serem i winem. My chcemy ją Wam ukazać od nieco innej – mniej oczywistej, a zarazem równie smacznej strony.

Nasz szef kuchni pomoże Wam stworzyć między innymi aromatyczną zupę bouillabaisse, a także crème brulee – zapraszamy na pełną smaku i aromatu podróż po ciekawych smakach.

Informacje

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 - 4

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

Wymagania

Ukończone 16 lat

Program szkolenia

Część teoretyczna
  • Historia kuchni francuskiej
  • Rodzaje kuchni francuskiej
Część praktyczna
  • Filetowanie ryb
  • Krojenie warzyw
  • Przygotowanie owoców morza
  • Przygotowanie mięsa
  • Samodzielne przygotowanie pokazowych form dań

Przykładowe menu

Informacje dodatkowe

We Francji powstała wykwintna i bogata kuchnia „haute cuisine”, która jest jej bardziej „ciężką” odmianą. Obecnie wypiera ją bardziej przystępna, lekka, ale równie elegancka „nouvelle cuisine”.

Nasz szef kuchni pomoże Wam stworzyć między innymi aromatyczną zupę bouillabaisse, a także crème brulee.

Jak się zapisać?

Sposób 1

Za pomocą terminarza szkoleń

  1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
  2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
  3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
  4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

Sposób 2

Bezpośrednio

Skontaktuj się bezpośrednio:

E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

Telefon: 
+48 662311637

+48 507 771 680

Terminarz szkoleń

    Luty
  • Kuchnia francuska - 06.02.2021

    Rozpoczęcie: 6 lutego 2021, 17:00

    Zakończenie: 6 lutego 2021, 21:00

    290zł
  • Marzec
  • Kuchnia francuska - 25.03.2021

    Rozpoczęcie: 25 marca 2021, 17:00

    Zakończenie: 25 marca 2021, 21:00

    290zł
  • Kwiecień
  • Kuchnia francuska - 30.04.2021

    Rozpoczęcie: 30 kwietnia 2021, 17:00

    Zakończenie: 30 kwietnia 2021, 21:00

    290zł
  • Maj
  • Kuchnia francuska - 20.05.2021

    Rozpoczęcie: 20 maja 2021, 17:00

    Zakończenie: 20 maja 2021, 21:00

    290zł
  • Czerwiec
  • Kuchnia francuska - 18.06.2021

    Rozpoczęcie: 18 czerwca 2021, 17:00

    Zakończenie: 18 czerwca 2021, 21:00

    290zł