Wybierz dogodny termin szkolenia
20.12.2024 17:00 - 21:00
25.02.2025 17:00 - 21:00
02.04.2025 17:00 - 21:00
05.06.2025 17:00 - 21:00
10.09.2025 17:00 - 21:00
07.10.2025 17:00 - 21:00
07.01.2026 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Na całość kuchni francuskiej składają się dania z wszystkich jej regionów.

Uchodzi ona za bardzo elegancką i wykwintną, a Francja to mała kolebka food pairingu – bowiem łączy w sobie niespotykane połączenia smaków.

To właśnie z Francji wywodzą się najbardziej wymagający i perfekcyjni szefowie kuchni.

Kojarzymy ją głównie z żabimi udkami, bagietkami, ślimakami, a także serem i winem. My chcemy ją Wam ukazać od nieco innej – mniej oczywistej, a zarazem równie smacznej strony.

Nasz szef kuchni pomoże Wam stworzyć między innymi aromatyczną zupę bouillabaisse, zupę cebulową zapiekaną pod ciastem francuskim z serem gruyere, królika na sposób prowansalski z warzywnym ratatouille, a także crème brulee – zapraszamy na pełną smaku i aromatu podróż po ciekawych smakach.

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

Przykładowe menu

Zupy

  • Zupa cebulowa zapiekana pod ciastem francuskim z serem gruyere
  • Aromatyczna zupa bouillabaisse z sosem aioli, kawałkami ryb i owocami morza

Dania główne

  • Soczysty królik po prowansalsku w sosie własnym
  • Delikatne ratatouille z duszonych warzyw

Deser

  • Klasyczny crème brulee o smaku lawendy
Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia