Wybierz dogodny termin szkolenia
14.05.2024 17:00 - 21:00
02.07.2024 17:00 - 21:00
09.10.2024 17:00 - 21:00
Od 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
3-4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Kuchnia ta jest połączeniem tradycji Indian i wpływów konkwistadorów. Można w niej wyróżnić trzy główne nurty kulinarne – centralny, południowy i północny. Każdy z nich charakteryzuje się innymi cechami i walorami smakowymi.

Meksyk można jednak śmiało sprowadzić do kraju dań ostrych i wyrazistych. Jego kuchnia bazuje na warzywach, ziołach, różnych rodzajach mięsa, a nawet owocach morza.

Kuchnię meksykańską kojarzymy głównie z tortillą, chilli con carne, guacamole i nachosami.

Na naszym szkoleniu uzyskacie wiedzę o tym, jak sporządzić chrupiące tortille, soczyste burrito z wołowiną, pyszne taco, a także zupę fasolową, Zapraszamy!

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

 

 

Przykładowe menu

  • Ceviche z jalapeno i czerwoną fasolą
  • Aromatyczne burrito z wołowiną kolendrą i kuminem
  • Taco z duszoną wieprzowiną w pomarańczach i przyprawach korzennych z musem kukurydzianym
  • Pikantna meksykańska zupa fasolowa z guacamole, pomidorami i jalapeno
Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia