Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Kuchnia meksykańska

    Kurs dedykowany dla osób początkujących

    Terminarz szkoleń

      październik
    • Kuchnia meksykańska 25.10.2021

      Rozpoczęcie: 25 października 2021, 17:00

      Zakończenie: 25 października 2021, 21:00

      330zł
    • Listopad
    • Kuchnia meksykańska 17.11.2021

      Rozpoczęcie: 17 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 17 listopada 2021, 21:00

      330zł
    • luty
    • Kuchnia meksykańska 17.02.2022

      Rozpoczęcie: 17 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 17 lutego 2022, 21:00

      330zł
    • kwiecień
    • Kuchnia meksykańska 07.04.2022

      Rozpoczęcie: 7 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 7 kwietnia 2022, 21:00

      330zł

    O szkoleniu

    Kuchnia ta jest połączeniem tradycji Indian i wpływów konkwistadorów. Można w niej wyróżnić trzy główne nurty kulinarne – centralny, południowy i północny. Każdy z nich charakteryzuje się innymi cechami i walorami smakowymi.

    Meksyk można jednak śmiało sprowadzić do kraju dań ostrych i wyrazistych. Jego kuchnia bazuje na warzywach, ziołach, różnych rodzajach mięsa, a nawet owocach morza.

    Kuchnię meksykańską kojarzymy głównie z tortillą, chilli con carne, guacamole i nachosami.

    Na naszym szkoleniu uzyskacie wiedzę o tym, jak sporządzić chrupiące tortille, soczyste burrito z wołowiną, pyszne taco, a także zupę fasolową, Zapraszamy!

    Informacje

    Prowadzący: Paweł Wojtyga

    Ilość godzin szkoleniowych: 6- 7

    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków

    Wymagania

    Ukończone 16 lat

    Program szkolenia

    Część teoretyczna
    • Geneza kuchni meksykańskiej
    • Pochodzenie poszczególnych potraw
    Część praktyczna
    • Krojenie warzyw
    • Obróbka mięsa
    • Przyrządzanie tortilli
    • Samodzielne sporządzanie udekorowanych dań

    Przykładowe menu

    Informacje dodatkowe

    Meksyk to królestwo papryczki chili i jalapeno. Mieszkańcy lubią dodawać ją do wszystkiego, dlatego ich dania są niezwykle ostre – dla Europejczyków często niejadalne. Nasze dania są stonowane, ale również mają pikantny pazur 🙂

    Na naszym szkoleniu uzyskacie wiedzę o tym, jak sporządzić chrupiące tortille, soczyste burrito z wołowiną, pyszne taco, a także zupę fasolową, Zapraszamy!

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    Za pomocą terminarza szkoleń

    1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
    2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
    3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
    4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

    Sposób 2

    Bezpośrednio

    Skontaktuj się bezpośrednio:

    E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Telefon: 
    +48 662311637

    +48 507 771 680

    Terminarz szkoleń