Wybierz dogodny termin szkolenia
11.06.2024 17:00 - 21:00
11.09.2024 17:00 - 21:00
29.11.2024 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Sushi to zdecydowanie najbardziej popularne danie kuchni japońskiej.

Jego powstawanie można śmiało porównać ze sztuką – każda z pięciu odmian powstaje w nieco inny sposób.

Na tych kursach dowiecie się, jaka jest historia sushi, a także zyskacie profesjonalną i dogłębną wiedzę o tym, jak przygotowywać każdy jego element, poczynając od ryżu, a kończąc na obróbce ryb.

Proponujemy Wam naukę przyrządzania nigiri – owalnych paluszków, formowanych w dłoniach, hosomaki – cieniutkich rolek, z jednym składnikiem, a także uramaki – tu wierzchnią warstwę stanowi ryż, a tylko prowadzący posiada sekret, ich estetycznego wykonania.

Dodatkowo nauczymy sie prawidłowo gotować i smacznie zaprawiać ryż

Chętnie się nim z Wami podzieli 🙂

Pamiętajcie o pojemnikach na wynos! 🙂

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.Prowadzący: Paweł Wojtyga

    Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4h

    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków

Przykładowe menu

  • Nigiri z marynowanym łososiem tykwą i wasabi
  • Hosomaki z tuńczykiem, ogórkiem julienne i mango
  • Uramaki z krewetką, daikonem i spicy mayo
  • Krewetki w tempurze
  • Formy sushi w tepurze
  • Dragon roll
  • Futomaki
Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia