Wybierz dogodny termin szkolenia
21.05.2024 17:00 - 21:00
10.07.2024 17:00 - 21:00
17.09.2024 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
3-4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Jeśli kiedyś zastanawialiście się jak wygląda praca w pięciogwiazdkowej restauracji? Czas to sprawdzić! Zapraszam na zajęcia cukiernicze dedykowane restauracyjnym deserom z  gwiazdkowych hoteli. W trakcie trwania zajęć można będzie na własnej skórze doświadczyć pracy przy restauracyjnych standardach. Samodzielnie wykonamy tiramisu w wersji klasycznej lub sezonowej. Następnie przejdziemy do panna cotty z dodatkiem owoców leśnych aromatyzowanych trawą cytrynową. Zwieńczeniem zajęć będzie pieczony czekoladowy fondant z gorgonzolą i lodami limonkowymi.

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych deserów.
  • Degustacja deserów.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

 

 

Przykładowe menu

  • Tiramisu klasyczne lub sezonowe z własnoręcznie przygotowanymi biszkoptami
  • Pannacotta z owocami leśnymi z trawą cytrynową i jadalną ziemią kakaową
  • Fondant czekoladowy z serem gorgonzola i lodami limonkowymi
Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia