Wybierz dogodny termin szkolenia
01.07.2024 17:00 - 21:00
04.10.2024 17:00 - 21:00
10.01.2025 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
3-4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Zapraszam na zajęcia z podstaw cukiernictwa. Na zajęciach bezowo mi wykonamy desery na bazie białek.

W programie zajęć między innymi beza francuska i jej odpowiednik z Nowej Zelandii czyli beza baleriny Pavlovej. Kolejna beza w towarzystwie tarty owocowej na cieście kruchym to beza włoska.

Na deser 🙂 zostawimy sobie włoskie makaroniki z kremem czekoladowym.

Cukiernictwo w ostatnim czasie stało się bardzo modne, nie ma się co oszukiwać zawsze było popularne. Każda osoba z nas ma w sobie duszę łasucha.

Te zajęcia są dedykowane osobom, które pragną nauczyć się niezawodnych sposobów na przygotowanie słodkości w postaci bezy francuskiej, bezy włoskiej i  makaroników.

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

Przykładowe menu

  • Beziki francuskie
  • Beza Pavlovej znadzieniem ze śmietanki i mascarpone z owocami sezonowymi
  • Opalana ogniem beza włoska na kruchej tarcie z musem z owoców leśnych
  • Makaroniki z mąką migdałową i orzechową w różnych kolorach z przełożeniem z awokado i czekolady
Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia