18 czerwca 2022
Paweł Wojtyga
Autor
Paweł Wojtyga

Przekąski na imprezę – relacja z kursu

Nasza krakowska szkoła gotowania prowadzi zarówno stacjonarne szkolenia kucharskie, jak i wyjazdowe warsztaty z podstaw gotowania.

Poniżej przedstawiamy relację z kursu przekąski na imprezę.

Zajęcia trwały dwa dni. Podczas warsztatów przygotowaliśmy między innymi:

sałatkę caprese w formie koreczków. Jest to proste i efektowne danie. Kulki mozzarelli nadziane na wykałaczki, przekładane kulkami mini mozzarelli, wszystko skropione sosem balsamicznym i posypane świeżą bazylią.

Z bardzo dobrym przyjęciem spotkały się marynowane w cydrze kąski polędwicy wieprzowej z majonezem wiśniowym.  Przystawka była podana w formie finger food.

Podczas warsztatu kulinarnego na stole królowały balotyny (roladki) drobiowe z nadzieniem z sera camembert, oliwek i marynowanej papryki. Jest to moja ulubiona przystawka imprezowa. Nie byłbym sobą, gdybym nie okrasił całości dużą ilością świeżego tymianku 😊

Największym hitem szkolenia było danie bardzo proste, zarazem bardzo satysfakcjonujące: pieczone w soli morskiej skórki ziemniaczane z sosem majonezowo-śmietanowym.

Przystawka smakowała osobom uczestniczącym tak bardzo, że na zdjęciu prezentuje się druga partia i to tylko dzięki moim zdolnościom dyplomatycznym, oraz obietnicy zrobienia trzeciej partii pieczonych skórek 😊. Na zdjęciu można zauważyć, że mimo wszystko ktoś już zaatakował sos 😊

Zajęcia odbyły się w Zespole Szkół w Zgorzelcu, przy ulicy Francuskiej 6. Dziękuję osobom uczestniczącym, było pysznie i kreatywnie. Was, drodzy czytelnicy, zapraszamy na nasze stacjonarne kursy z podstaw gotowania i kursy cukiernicze. Do zobaczenia na zajęciach!

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia