Wybierz dogodny termin szkolenia
20.11.2024 17:00 - 21:00
13.12.2024 17:00 - 21:00
21.02.2025 17:00 - 21:00
04.04.2025 17:00 - 21:00
06.06.2025 17:00 - 21:00
29.08.2025 17:00 - 21:00
17.10.2025 17:00 - 21:00
05.12.2025 17:00 - 21:00
Zobacz wszystkie terminy
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
3-4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Kuchnia tajska jest nasycona bogactwem smaków.
Połączenia słodko – kwaśne i pikantne tworzą niesamowity efekt dla podniebienia.
Charakteryzuje się wyjątkową lekkością, połączoną z mocnymi akcentami aromatycznych składników, które dopełnia charakterystyczna dla powyższej kuchni pikantność, zbalansowana winem ze szczepu Gewürztraminer.

Zupa z dodatkiem galangalu rozpali zmysły; krewetki z trawą cytrynową podtrzymają ów płomień, natomiast lody limonkowe będą doskonałym finałem wieczoru.

Program szkolenia

  • Zapoznanie się ze studiem.
  • Rozdanie i omówienie receptur.
  • Omówienie zasad bezpieczeństwa i zasad pracy.
  • Przygotowanie półproduktów i produktów zgodnie z recepturami.
  • Składanie gotowych potraw.
  • Degustacja potraw.

 

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 3 – 4

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

Przykładowe menu

Starter

  • Wyborna tajska zupa z krewetkami, galangalem i mleczkiem kokosowym

Danie główne

  • Soczyste krewetki z trawą cytrynową i warzywnymi sajgonkami w pikatnym sosie orzechowym

Deser

  • Lody limonkowe z jadalną ziemią kolendrową i melisą

Degustacja wina ze szczepu Gewürztraminer

Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia