Wybierz dogodny termin szkolenia
05.07.2024 17:00 - 07.07.2024 15:00
20.09.2024 17:00 - 22.09.2024 15:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
16 godzin
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

Jeśli jesteście pasjonatami dobrego jedzenia, lecz nie wiecie do końca, jak można by te potrawy przygotować samodzielnie, dodatkowo nudzi was ciągłe zamawianie jedzenia on line, lub chodzenie do restauracji – w takim razie ten kurs jest dedykowany dla was.

Warsztat Qulinarny zaprasza na profesjonalny kurs gotowania dla osób nie mających doświadczenia w kuchni, ale mają chęci i serce do gotowania.

Podczas trwania trzydniowego szkolenia dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej, będziemy się uczyć prawidłowego używania noża, podstawowych umiejętności krojenia. Na zajęciach teoria będzie przeplatać się z praktyką. Poznacie praktyczne wiadomości na temat wyboru odpowiednich produktów. Nauczycie się filetować ryby i trybować mięso. Poznacie klasyczne przystawki, zupy, dania główne i desery.

Kurs jest elastyczny i tak dobrany aby każda osoba czuła się komfortowo podczas zajęć. Każda osoba na zajęciach jest traktowana indywidualnie, co znaczy że podczas przyrostu waszych umiejętności potrawy będą w taki sposób modyfikowane aby dostarczały maksimum satysfakcji.

Menu i program znajdziecie poniżej.

Program szkolenia

  • Omówienie zasad BHP
  • Podstawowe style krojenia i siekania
  • Filetowanie ryb
  • Trybowanie mięsa
  • Informacje na temat gotowania wywarów
  • Podstawy sporządzania sosów
  • Omówienie technologii sporządzania potraw
  • Style dekoracji i aranżacji talerzy
  • Sposoby organizacji pracy

Przykładowe menu

Przystawki

  • Tatar z łososia z filetowanymi pomidorami
  • Śledź pod pierzynką
  • Caprese z sosem balsamicznym, oliwkami i aromatem bazyliowym
  • Tortilla zapiekana z pomidorami

Zupy i wywary

  • Bulion mięsny
  • Wywar jarzynowy
  • Consomme rybne
  • Węgierska zupa gulaszowa
  • Grochówka a’la żołnierska
  • Krem z pomidorów z bazylią
  • Żurek na wędzonce z naturalnego zakwasu
  • Krupnik ze śmietaną
  • Ogórkowa z ryżem
  • Rybna na sposób flisacki
  • Włoskie minestrone

Dania główne

  • Schabowy z kostką
  • De volaille z masłem i pietruszką
  • Zrazy wołowe
  • Bitki wieprzowe ala maczanka po krakowsku
  • Pstrąg pieczony
  • Lasagne z wołowiną
  • Golonka na sposób bawarski
  • Strogonow wołowy wersja orbisowa
  • Makaron penne z duszonym kurczęciem, papryką i sosem śmietanowym
  • Łosoś pieczony z cukinią zapiekany pod aioli

Desery

  • Lody domowe z musem owocowym
  • Naleśniki z serem i brzoskwiniami
  • Szarlotka na cieście półkruchym schłodzona lodami
  • Sernik brzoskwiniowy z sosem czekoladowym
Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia