Wybierz dogodny termin szkolenia
11.07.2024 17:00 - 04.07.2024 21:00
08.10.2024 17:00 - 21:00
Powyżej 18 roku życia lub za zgodą rodziców
Początkujący
4 godziny
Pamiątkowy certyfikat

O szkoleniu

W kuchni Portugalii, ukryta w urokliwych zakątkach, odkryjesz prawdziwe skarby smaków i tradycji.

Kuchnia portugalska to bogata i zróżnicowana kuchnia, charakteryzująca się świeżymi składnikami, aromatycznymi przyprawami oraz wpływami różnych kultur.

Aromatyczna oliwa z oliwek, bogata i złocista, otacza każdy kęs wypełniony smakiem śródziemnomorskich ziół i słońca.

W delikatnych winach, produkowanych na malowniczych wzgórzach, odnajdziesz głębię smaku, złożoność i elegancję, jaką oferuje jedynie portugalska winnica.

To kuchnia pełna tradycji i historii, której smaki przenoszą Cię do serca Portugalii, gdzie każdy posiłek staje się wyjątkową podróżą kulinarną.

Program szkolenia

  • Zajęcia rozpoczynamy od krótkiego wprowadzenia w scenariusz zajęć.
  • Osoby uczestniczące samodzielnie wykonują potrawy, które pomagam profesjonalnie udekorować. Następnie przechodzimy do degustacji wykonanych potraw i specjalnie wyselekcjonowanego wina.

Przykładowe menu

Zupa

  • Sopa caldo verde
  • (Zupa z jarmużem i chorizo)

Danie główne

  • Carne de porco a Alentejana
  • (Wieprzowina z małżam)

Deser

  • Pasteis de nata
  • (Babeczki budyniowe)
Na prezent!

Zamów Voucher

Kup prezent dla swoich bliskich

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyZobacz szkolenia