Przyrządzanie sushi 29.01.2021

Rozpoczęcie: 16 stycznia 2021, 00:00
Zakończenie: 16 stycznia 2021, 21:45
Miejsce szkolenia: ul. Okulickiego 51 lokal 282,
31-637 Kraków
Telefon kontaktowy: +48 662 311 637

370,00 

Sushi to zdecydowanie najbardziej popularne danie kuchni japońskiej.

Jego powstawanie można śmiało porównać ze sztuką – każda z pięciu odmian powstaje w nieco inny sposób.

Dostępne miejsca: 12

Opis

Na tych kursach dowiecie się, jaka jest historia sushi, a także zyskacie profesjonalną i dogłębną wiedzę o tym, jak przygotowywać każdy jego element, poczynając od ryżu, a kończąc na obróbce ryb.

Proponujemy Wam naukę przyrządzania nigiri – owalnych paluszków, formowanych w dłoniach, hosomaki – cieniutkich rolek, z jednym składnikiem, a także uramaki – tu wierzchnią warstwę stanowi ryż, a tylko prowadzący posiada sekret, ich estetycznego wykonania.

Chętnie się nim z Wami podzieli 🙂