Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Przyrządzanie sushi

    Kurs przeznaczony dla osób dorosłych.

    Terminarz szkoleń

      Maj
    • Przyrządzanie sushi 14.05.2021

      Rozpoczęcie: 14 maja 2021, 17:00

      Zakończenie: 14 maja 2021, 21:00

      370.00zł
    • Czerwiec
    • Przyrządzanie sushi 12.06.2021

      Rozpoczęcie: 12 czerwca 2021, 17:00

      Zakończenie: 12 czerwca 2021, 21:00

      370.00zł
    • Sierpień
    • Przyrządzanie sushi 25.08.2021

      Rozpoczęcie: 25 sierpnia 2021, 17:00

      Zakończenie: 25 sierpnia 2021, 21:00

      370.00zł
    • Wrzesień
    • Przyrządzanie sushi 25.09.2021

      Rozpoczęcie: 25 września 2021, 10:00

      Zakończenie: 25 września 2021, 16:00

      370.00zł
    • Październik
    • Przyrządzanie sushi 30.10.2021

      Rozpoczęcie: 30 października 2021, 09:00

      Zakończenie: 30 października 2021, 15:00

      370.00zł

    O szkoleniu

    Sushi to zdecydowanie najbardziej popularne danie kuchni japońskiej.

    Jego powstawanie można śmiało porównać ze sztuką – każda z pięciu odmian powstaje w nieco inny sposób.

    Na tych kursach dowiecie się, jaka jest historia sushi, a także zyskacie profesjonalną i dogłębną wiedzę o tym, jak przygotowywać każdy jego element, poczynając od ryżu, a kończąc na obróbce ryb.

    Proponujemy Wam naukę przyrządzania nigiri – owalnych paluszków, formowanych w dłoniach, hosomaki – cieniutkich rolek, z jednym składnikiem, a także uramaki – tu wierzchnią warstwę stanowi ryż, a tylko prowadzący posiada sekret, ich estetycznego wykonania.

    Chętnie się nim z Wami podzieli 🙂

    Informacje

    Prowadzący: Paweł Wojtyga

    Ilość godzin szkoleniowych: 3 - 4

    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków

    Wymagania

    Ukończone 18 lat

    Program szkolenia

    Część teoretyczna
    • Historia sushi
    • Surowce i składniki (omówienie)
    Część praktyczna
    • Filetowanie i sprawianie ryb
    • Krojenie warzyw
    • Przygotowanie owoców morza
    • Gotowanie ryżu
    • Pokazowe przygotowanie sushi: nigiri, hosomaki, uramaki
    • Samodzielnie przygotowanie pokazowych form sushi
    • Degustacja wraz z parowaniem wina Riesling Kabinett

    Przykładowe menu

    Informacje dodatkowe

    Proponujemy Wam naukę przyrządzania nigiri – owalnych paluszków, formowanych w dłoniach, hosomaki – cieniutkich rolek, z jednym składnikiem, a także uramaki – tu wierzchnią warstwę stanowi ryż, a tylko prowadzący posiada sekret, ich estetycznego wykonania.

    Po samodzielnym wykonaniu sushi nastąpi degustacja, połączona z parowaniem wina Riesling Kabinett.

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    Za pomocą terminarza szkoleń

    1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
    2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
    3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
    4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

    Sposób 2

    Bezpośrednio

    Skontaktuj się bezpośrednio:

    E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Telefon: 
    +48 662311637

    +48 507 771 680

    Terminarz szkoleń