Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    M(i)ęski wieczór z wołowiną

    M(i)ęski wieczór z wołowiną

    Terminarz szkoleń

      marzec
    • M(i)ęski wieczór z wołowiną 22.03.2024

      Rozpoczęcie: 22 marca 2024, 17:00

      Zakończenie: 22 marca 2024, 21:00

      590zł
    • kwiecień
    • M(i)ęski wieczór z wołowiną 13.04.2024

      Rozpoczęcie: 13 kwietnia 2024, 15:00

      Zakończenie: 13 kwietnia 2024, 19:00

      590zł
    • czerwiec
    • M(i)ęski wieczór z wołowiną 08.06.2024

      Rozpoczęcie: 8 czerwca 2024, 15:00

      Zakończenie: 8 czerwca 2024, 19:00

      590zł
    • lipiec
    • M(i)ęski wieczór z wołowiną 24.07.2024

      Rozpoczęcie: 24 lipca 2024, 17:00

      Zakończenie: 24 lipca 2024, 21:00

      590zł

    O szkoleniu

    Czas na wieczór konfrontacji wołowiny. Na tych zajęciach odpowiemy sobie na pytanie: co bardziej będzie pasowało do whisky? Wołowina sezonowana, czy może polędwica wołowa?

    Sprawdzimy także, czy do wołowiny bardziej pasuje mocno wędzona whiskey, bądź może łagodniejszy single malt.

    Pamiętamy także o osobach, które wolą wegańskie smaki i z myślą o nich przygotowaliśmy propozycję steków z fermentowanej czerwonej kapusty z karmelizowanymi plastrami pomarańczy, które będziemy kosztować ze stekami z kapusty w sosie teriyaki, melasą i pikantnym sosem sriracha.

    Na zajęciach dowiecie się, jak wygląda proces sezonowania mięsa i jak prawidłowo przygotować je do obróbki termicznej, jak przygotować produkty przed i jak podać je w sposób, którego nie powstydziliby się szefowie gwiazdkowych restauracji.

    Zapraszam!

    Paweł Wojtyga

    Informacje

    Prowadzący: Paweł Wojtyga

    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków

    Po zakończeniu zajęć uczestnicy otrzymują certyfikaty ukończenia kursu gotowania.

    Wymagania

    Ukończone 18 lat

    Program szkolenia

    Zajęcia rozpoczynamy od krótkiego wprowadzenia w scenariusz zajęć. Osoby uczestniczące samodzielnie wykonują potrawy, które pomagam profesjonalnie udekorować. Następnie przechodzimy do degustacji wykonanych potraw i specjalnie wyselekcjonowanego whisky oraz whiskey. Pod moim jak zwykle czujnym okiem przygotujemy wyborne jedzenie. Daniem głównym będzie stek z polędwicy wołowej i sezonowany antrykot.

    Przykładowe menu

    Informacje dodatkowe

    Czas na wieczór konfrontacji wołowiny. Na tych zajęciach odpowiemy sobie na pytanie: co bardziej będzie pasowało do whisky? Wołowina sezonowana, czy może polędwica wołowa?
    Sprawdzimy także, czy do wołowiny bardziej pasuje mocno wędzona whiskey, bądź może łagodniejszy single malt.
    Pamiętamy także o osobach, które wolą wegańskie smaki i z myślą o nich przygotowaliśmy propozycję steków z fermentowanej czerwonej kapusty z karmelizowanymi plastrami pomarańczy, które będziemy kosztować ze stekami z kapusty w sosie teriyaki, melasą i pikantnym sosem sriracha.

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    Za pomocą terminarza szkoleń

    1 Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
    2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
    3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
    4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

    Sposób 2

    Bezpośrednio

    Skontaktuj się bezpośrednio:

    E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Telefon:

    +48 662311637

    +48 507771680

    Terminarz szkoleń