Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

Kurs managera restauracji

Kurs managera restauracji

O szkoleniu

Zapraszamy Was na szkolenie, które ukaże Wam tajniki dobrego prowadzenia zespołu – posiadania w nim szacunku, zbudowania swojego autorytetu, a także skutecznego zarządzania lokalem gastronomicznym.

Dobry manager dba o rozwój lokalu, jego oprawę, a także musi posiadać niezbędną wiedzę o BHP, winie, kawie, grafikach i mnóstwie innych kwestii, których Was cierpliwie nauczymy 🙂

Pomożemy Wam usprawnić zarządzanie lokalem, zdradzimy, jak kierować pracę kelnerów i kucharzy, jak osiągać lepsze wyniki sprzedaży alkoholi, jak konstruować karty win i menu.

Poznacie także niezbędne Wam aspekty prawa pracy oraz sposoby motywacji personelu.

Dla kogo dedykujemy szkolenie?

Dla osób, które chcą rozpocząć karierę managera gastronomii, planują otworzyć restaurację, a także dla ich właścicieli, którzy chcą usprawnić swoją pracę.

Prowadzący szkolenie: Marcin Włodarczyk (info) i Paweł Wojtyga (info)

Informacje

Prowadzący: Marcin Włodarczyk, Paweł Wojtyga

Ilość godzin szkoleniowych: 56
Zajęcia odbywają się w godzinach: 9-16

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

Wymagania

Ukończone 18 lat

Program szkolenia

Wybrane zagadnienia :
  • Dzień 1: Zarządzanie salą restauracyjną / sprzedaż kelnerska / kelner / inwentaryzacja sprzętu kelnerskiego/ zakupy porcelany
  • Dzień 2: Wino w restauracji / rodzaje win/ tworzenie karty win w restauracji / jak sprzedawać więcej wina/ jakie wina sprzedawać na kieliszki/ kontrola sprzedaży wina w restauracji/ serwis wina / zarządzanie winem / dobieranie wina do potraw
  • Dzień 3: Bar / wyliczanie beverage cost / inwentaryzacja baru / potrzebne sprzęty / towaroznastwo alkoholowe / przygotowywanie koktajli / dekorowanie drinków / tworzenie karty alkoholi

Przykładowe menu

Informacje dodatkowe

Kurs przeznaczony dla managerów pracujących w hotelach i restauracjach oraz dla inwestorów, którzy rozpoczynają przygodę ze sztuka restauracyjną.

Kurs jest prowadzony przez Pawła Wojtygę – którego postać powinna Wam być znana stąd i Marcina Włodarczyka – który jest menagerem gastronomii, szkoleniowcem, fachowcem w dziedzinie sommelierstwa, baristyki,barmaństwa i sztuki kelnerskiej. 

Jak się zapisać?

Sposób 1

Za pomocą terminarza szkoleń

  1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
  2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
  3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
  4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

Sposób 2

Bezpośrednio

Skontaktuj się bezpośrednio:

E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

Telefon: 
+48 668 818 248

+48 507 771 680

Terminarz szkoleń