Kurs kucharski – menu wege 23-27.10.2023

Rozpoczęcie: 23 października 2023, 08:00
Zakończenie: 27 października 2023, 14:00
Miejsce szkolenia: ul. Okulickiego 51 lokal 282,
31-637 Kraków
Telefon kontaktowy: +48 662 311 637

2260,00 

Kurs przeznaczony dla każdego, poziom trudności i skomplikowania wykonywanych potraw jest uzależniony od preferencji osób uczestniczących.
Każdy dzień szkolenia zaczyna się od wstępu teoretycznego, podczas którego omawiany jest plan działania na dany dzień.
Następnie rozpoczyna się panel praktyczny gdzie w trakcie gotowania poruszane są tematy z dziedziny HACCP, dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej.
Podczas paneli praktycznych uczestnicy pod okiem instruktora samodzielnie wykonują potrawy od początku do końca, po czym każda potrawa jest prezentowana na talerzu i profesjonalnie dekorowana z zachowaniem zasad sztuki kulinarnej.

Dostępne miejsca: 4

Opis

Szkolenie Kucharskie pozwala zgłębić tajniki tworzenia i komponowania potraw.
Postanowiliśmy ułożyć specjalnie dla Was wyselekcjonowane, wegetariańskie oraz wegańskie menu, dopracowane pod kątem smaku i wysokiego poziomu dekoracyjności i optycznej atrakcyjności potraw.

Kurs jest skomponowany z codziennych bloków, poświęconych zarówno zagadnieniom teoretycznym jak i praktycznym.
!Ważne!: Zajęcia z menu wegańskim są prowadzone równocześnie z kursem kucharskim, poziomu 1 – na którym gotowane są potrawy mięsne.
Podczas paneli praktycznych uczestnicy pod moim czujnym okiem samodzielnie wykonują potrawy od początku do końca, po czym każda potrawa jest prezentowana na talerzu i profesjonalnie dekorowana z zachowaniem zasad sztuki kulinarnej.

Każdy dzień szkolenia zaczyna się od wstępu teoretycznego, podczas którego omawiany jest plan działania na dany dzień.
Następnie rozpoczyna się panel praktyczny gdzie w trakcie gotowania poruszane są tematy z dziedziny HACCP, dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej.

Zajęcia odbywają się w pełni wyposażonej kuchni szkoleniowej.
Każda stworzona potrawa jest wykonana przez uczestników zajęć od początku do końca.