Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

Kurs kucharski – menu część druga

dla początkujących, zaawansowanych a także nowożeńców w ramach projektu rodzina gotująca na swoim :)

O szkoleniu

Szkolenie kucharskie pozwala zgłębić tajniki tworzenia i komponowania potraw.

Jest sugerowany jako kontynuacja części pierwszej,
lub jako osobny panel.

Podczas paneli praktycznych jak w przypadku części pierwszej uczestnicy pod moim czujnym okiem samodzielnie wykonują potrawy od początku do końca, po czym każda potrawa jest prezentowana na talerzu i profesjonalnie dekorowana z zachowaniem zasad sztuki kulinarnej.

Scenariusz dnia szkoleniowego jest zbliżony do scenariusza sprawdzonego z części pierwszej, Panele teoretyczne stanowią rozwinięcie tych z części poprzedzającej, dla osób, które zaczynają od zajęć nr dwa treści będą powtórzone.

Na początku każdego dnia zajęć omawiany jest plan działania na dany dzień.
Następnie rozpoczyna się panel praktyczny – gdzie w trakcie gotowania poruszane są tematy z dziedziny dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej i systemów analizy zagrożeń.

Informacje

Prowadzący: Paweł Wojtyga

Ilość godzin zegarowych: 30
Ilość godzin szkoleniowych: 40

Zajęcia odbywają się w godzinach: 8:00 - 15:00

Miejsce szkolenia:
Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
31-637 Kraków

Po zakończeniu zajęć uczestnicy otrzymują certyfikaty ukończenia kursu gotowania.

Wymagania

Ukończone 16 lat.

Program szkolenia

Poniedziałek
  • Omówienie zasad BHP
  • Rozwinięcie umiejętności prawidłowego krojenia
  • Przygotowanie dań z zakresu przystawki
  • Sporządzanie dań głównych
  • Wykonywanie deserów
Wtorek
  • Tworzenie menu okolicznościowych
  • Zasady kontaktu z gośćmi restauracji
  • Przygotowywanie potraw zgodnie z harmonogramem
  • Degustacja potraw
  • Podsumowanie dnia
Środa
  • Omówienie planu dnia pracy
  • Sposoby współpracy poszczególnych działów w restauracji
  • Przygotowanie i konsumpcja dań zgodnie z recepturami
  • Przygotowanie dań do ekspedycji
Czwartek
  • Sposoby radzenia sobie z trudnym klientem
  • Mis en place - oragnizacja pracy w kuchni
  • Food pairing - łączenie smaków
  • Wykańczanie i degustacja potraw
Piątek
  • Nowoczesne techniki używane w kuchni
  • Typy restauracji i ich grupy docelowe
  • Tworzenie dań głównych i ich dekorowanie
  • Degustacja dań
  • Podsumowanie zajęć i zakończenie

Przykładowe menu

Informacje dodatkowe

Na każdych zajęciach w Warsztacie Qulinarnym kursanci mają obowiązek się dobrze bawić, eksperymentować z potrawami
i smakami, oraz – co najważniejsze
 próbować wszystkich potraw, które wyjdą spod naszych rąk.

Jak się zapisać?

Sposób 1

Za pomocą terminarza szkoleń

  1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
  2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
  3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
  4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

Sposób 2

Bezpośrednio

Skontaktuj się bezpośrednio:

E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

Telefon: 

+48 662311637

+48 662311721

Terminarz szkoleń

Grudzień

Kurs kucharski menu część druga - 16.12.2019

Rozpoczęcie: 16 grudnia 2019, 08:00

Zakończenie: 20 grudnia 2019, 15:00

1250zł
Styczeń

Kurs kucharski menu część druga - 20.01.2020

Rozpoczęcie: 20 stycznia 2020, 08:00

Zakończenie: 24 stycznia 2020, 15:00

1250zł
Luty

Kurs kucharski menu część druga - 24.02.2020

Rozpoczęcie: 24 lutego 2020, 08:00

Zakończenie: 28 lutego 2020, 15:00

1250zł
Marzec

Kurs kucharski menu część druga - 23.03.2020

Rozpoczęcie: 23 marca 2020, 08:00

Zakończenie: 27 marca 2020, 15:00

1250zł
Kwiecień

Kurs kucharski menu część druga - 20.04.2020

Rozpoczęcie: 20 kwietnia 2020, 08:00

Zakończenie: 24 kwietnia 2020, 15:00

1250zł
Maj

Kurs kucharski menu część druga - 25.05.2020

Rozpoczęcie: 25 maja 2020, 08:00

Zakończenie: 29 maja 2020, 15:00

1250zł
Czerwiec

Kurs kucharski menu część druga - 22.06.2020

Rozpoczęcie: 22 czerwca 2020, 08:00

Zakończenie: 26 czerwca 2020, 15:00

1250zł