Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Kurs kucharski – część druga

    dla początkujących, zaawansowanych a także nowożeńców w ramach projektu rodzina gotująca na swoim :)

    Terminarz szkoleń

    O szkoleniu

    Szkolenie kucharskie pozwala zgłębić tajniki tworzenia i komponowania potraw.

    Jest sugerowany jako kontynuacja części pierwszej,
    lub jako osobny panel.

    Podczas paneli praktycznych jak w przypadku części pierwszej uczestnicy pod moim czujnym okiem samodzielnie wykonują potrawy od początku do końca, po czym każda potrawa jest prezentowana na talerzu i profesjonalnie dekorowana z zachowaniem zasad sztuki kulinarnej.

    Scenariusz dnia szkoleniowego jest zbliżony do scenariusza sprawdzonego z części pierwszej, Panele teoretyczne stanowią rozwinięcie tych z części poprzedzającej, dla osób, które zaczynają od zajęć nr dwa treści będą powtórzone.

    Na początku każdego dnia zajęć omawiany jest plan działania na dany dzień.
    Następnie rozpoczyna się panel praktyczny – gdzie w trakcie gotowania poruszane są tematy z dziedziny dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej i systemów analizy zagrożeń.

    Informacje

    Prowadzący: Paweł Wojtyga

    Ilość godzin zegarowych: 30
    Ilość godzin szkoleniowych: 40

    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków

    Po zakończeniu zajęć uczestnicy otrzymują certyfikaty ukończenia kursu gotowania.

    Wymagania

    Ukończone 16 lat.

    Program szkolenia

    Poniedziałek
    • Omówienie zasad BHP
    • Rozwinięcie umiejętności prawidłowego krojenia
    • Przygotowanie dań z zakresu przystawki
    • Sporządzanie dań głównych
    • Wykonywanie deserów
    Wtorek
    • Tworzenie menu okolicznościowych
    • Zasady kontaktu z gośćmi restauracji
    • Przygotowywanie potraw zgodnie z harmonogramem
    • Degustacja potraw
    • Podsumowanie dnia
    Środa
    • Omówienie planu dnia pracy
    • Sposoby współpracy poszczególnych działów w restauracji
    • Przygotowanie i konsumpcja dań zgodnie z recepturami
    • Przygotowanie dań do ekspedycji
    Czwartek
    • Sposoby radzenia sobie z trudnym klientem
    • Mis en place - oragnizacja pracy w kuchni
    • Food pairing - łączenie smaków
    • Wykańczanie i degustacja potraw
    Piątek
    • Nowoczesne techniki używane w kuchni
    • Typy restauracji i ich grupy docelowe
    • Tworzenie dań głównych i ich dekorowanie
    • Degustacja dań
    • Podsumowanie zajęć i zakończenie

    Przykładowe menu

    Informacje dodatkowe

    Na każdych zajęciach w Warsztacie Qulinarnym kursanci mają obowiązek się dobrze bawić, eksperymentować z potrawami
    i smakami, oraz – co najważniejsze
     próbować wszystkich potraw, które wyjdą spod naszych rąk.

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    Za pomocą terminarza szkoleń

    1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
    2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
    3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
    4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

    Sposób 2

    Bezpośrednio

    Skontaktuj się bezpośrednio:

    E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Telefon: 

    +48 662311637

    +48 507771680

    dla początkujących, zaawansowanych a także nowożeńców w ramach projektu rodzina gotująca na swoim :)

    Terminarz szkoleń

      październik
    • Kuchnia francuska - 21.10.2021

      Rozpoczęcie: 21 października 2021, 17:00

      Zakończenie: 21 października 2021, 21:00

      290zł
    • Karma dla pupila - 22.10.2021

      Rozpoczęcie: 22 października 2021, 12:00

      Zakończenie: 22 października 2021, 16:00

      250zł
    • Pizza i makarony - 22.10.2021

      Rozpoczęcie: 22 października 2021, 17:00

      Zakończenie: 22 października 2021, 21:00

      390zł
    • Steki wołowe - warsztaty - 23.10.2021

      Rozpoczęcie: 23 października 2021, 12:00

      Zakończenie: 23 października 2021, 16:00

      350zł
    • Kuchnia meksykańska 25.10.2021

      Rozpoczęcie: 25 października 2021, 17:00

      Zakończenie: 25 października 2021, 21:00

      330zł
    • Warsztaty cukiernicze - bezy - 26.10.2021

      Rozpoczęcie: 26 października 2021, 17:00

      Zakończenie: 26 października 2021, 21:00

      250zł
    • Burgery wołowe & vege - 29.10.2021

      Rozpoczęcie: 29 października 2021, 17:00

      Zakończenie: 29 października 2021, 21:00

      390zł
    • Przyrządzanie sushi 30.10.2021

      Rozpoczęcie: 30 października 2021, 09:00

      Zakończenie: 30 października 2021, 15:00

      370.00zł
    • Listopad
    • Kuchnia vege 02.11.2021

      Rozpoczęcie: 2 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 2 listopada 2021, 21:00

      200zł
    • Przyrządzanie sushi 03.11.2021

      Rozpoczęcie: 3 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 3 listopada 2021, 21:00

      370.00zł
    • Zajęcia food pairing - 04.11.2021

      Rozpoczęcie: 4 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 4 listopada 2021, 21:00

      350zł
    • Kuchnia hiszpańska - 05.11.2021

      Rozpoczęcie: 5 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 5 listopada 2021, 21:00

      240zł
    • Przekąski na imprezę - 08.11.2021

      Rozpoczęcie: 8 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 8 listopada 2021, 21:00

      270zł
    • Kuchnia fit - 09.11.2021

      Rozpoczęcie: 9 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 9 listopada 2021, 21:00

      130zł
    • Kuchnia francuska - 10.11.2021

      Rozpoczęcie: 10 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 10 listopada 2021, 21:00

      290zł
    • Kuchnia włoska - 11.11.2021

      Rozpoczęcie: 11 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 11 listopada 2021, 21:00

      260zł
    • Burgery wołowe & vege - 12.11.2021

      Rozpoczęcie: 12 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 12 listopada 2021, 21:00

      390zł
    • Kurs cukierniczy I stopnia 13-14.11.2021

      Rozpoczęcie: 13 listopada 2021, 09:00

      Zakończenie: 14 listopada 2021, 16:00

      800.00zł
    • Kuchnia gruzińska 16.11.2021r

      Rozpoczęcie: 16 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 16 listopada 2021, 21:00

      320zł
    • Kuchnia meksykańska 17.11.2021

      Rozpoczęcie: 17 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 17 listopada 2021, 21:00

      330zł
    • Desery restauracyjne - 18.11.2021

      Rozpoczęcie: 18 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 18 listopada 2021, 21:00

      190zł
    • Warsztaty cukiernicze - bezy - 18.11.2021

      Rozpoczęcie: 18 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 18 listopada 2021, 21:00

      250zł
    • Pizza i makarony - 19.11.2021

      Rozpoczęcie: 19 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 19 listopada 2021, 21:00

      390zł
    • Steki wołowe - warsztaty - 20.11.2021

      Rozpoczęcie: 20 listopada 2021, 13:00

      Zakończenie: 20 listopada 2021, 17:00

      350zł
    • Polish cuisine cooking classes 25.11.2021r.

      Rozpoczęcie: 25 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 25 listopada 2021, 21:00

      330zł
    • Kuchnia tajska - 26.11.2021

      Rozpoczęcie: 26 listopada 2021, 17:00

      Zakończenie: 26 listopada 2021, 21:00

      250zł
    • grudzień
    • Kuchnia włoska - 01.12.2021

      Rozpoczęcie: 1 grudnia 2021, 17:00

      Zakończenie: 1 grudnia 2021, 21:00

      260zł
    • Kuchnia tajska - 02.12.2021

      Rozpoczęcie: 2 grudnia 2021, 17:00

      Zakończenie: 2 grudnia 2021, 21:00

      250zł
    • Kuchnia hiszpańska - 03.12.2021

      Rozpoczęcie: 3 grudnia 2021, 17:00

      Zakończenie: 3 grudnia 2021, 21:00

      240zł
    • Kurs cukierniczy I stopnia 04-05.12.2021

      Rozpoczęcie: 4 grudnia 2021, 09:00

      Zakończenie: 5 grudnia 2021, 16:00

      800.00zł
    • Warsztaty kulinarne dla dzieci - 06.12.2021

      Rozpoczęcie: 6 grudnia 2021, 17:00

      Zakończenie: 6 grudnia 2021, 20:00

      150zł
    • Desery restauracyjne - 08.12.2021

      Rozpoczęcie: 8 grudnia 2021, 17:00

      Zakończenie: 8 grudnia 2021, 21:00

      190zł
    • Warsztaty cukiernicze - bezy - 08.12.2021

      Rozpoczęcie: 8 grudnia 2021, 17:00

      Zakończenie: 8 grudnia 2021, 21:00

      250zł
    • Pizza i makarony - 09.12.2021

      Rozpoczęcie: 9 grudnia 2021, 17:00

      Zakończenie: 9 grudnia 2021, 21:00

      390zł
    • Burgery wołowe & vege - 10.12.2021

      Rozpoczęcie: 10 grudnia 2021, 17:00

      Zakończenie: 10 grudnia 2021, 21:00

      390zł
    • Steki wołowe - warsztaty - 11.12.2021

      Rozpoczęcie: 11 grudnia 2021, 13:00

      Zakończenie: 11 grudnia 2021, 17:00

      350zł
    • Kuchnia molekularna 12.12.2021

      Rozpoczęcie: 12 grudnia 2021, 09:00

      Zakończenie: 12 grudnia 2021, 16:00

      470zł
    • styczeń
    • Kuchnia włoska - 06.01.2022

      Rozpoczęcie: 6 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 6 stycznia 2022, 21:00

      260zł
    • Desery restauracyjne - 07.01.202

      Rozpoczęcie: 7 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 7 stycznia 2022, 21:00

      190zł
    • Warsztaty cukiernicze - bezy - 07.01.2022

      Rozpoczęcie: 7 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 7 stycznia 2022, 21:00

      250zł
    • Kurs cukierniczy I stopnia 08-09.01.2022

      Rozpoczęcie: 8 stycznia 2022, 09:00

      Zakończenie: 9 stycznia 2022, 16:00

      800.00zł
    • Kuchnia vege 11.01.2022

      Rozpoczęcie: 11 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 11 stycznia 2022, 21:00

      200zł
    • Zajęcia food pairing - 12.01.2022

      Rozpoczęcie: 12 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 12 stycznia 2022, 21:00

      350zł
    • Przyrządzanie sushi 13.01.2022

      Rozpoczęcie: 13 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 13 stycznia 2022, 21:00

      370.00zł
    • Kuchnia francuska - 14.01.2022

      Rozpoczęcie: 14 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 14 stycznia 2022, 21:00

      290zł
    • Pizza i makarony - 15.01.2022

      Rozpoczęcie: 15 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 15 stycznia 2021, 21:00

      390zł
    • Kurs kucharski menu część pierwsza - 17-21.01.2022

      Rozpoczęcie: 17 stycznia 2022, 08:00

      Zakończenie: 21 stycznia 2022, 15:00

      1600zł
    • Kurs kucharski - menu wege 17-21.01.2022r

      Rozpoczęcie: 17 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 21 stycznia 2022, 15:00

      1600zł
    • Kuchnia tajska - 21.01.2022

      Rozpoczęcie: 21 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 21 stycznia 2022, 21:00

      250zł
    • Steki wołowe - warsztaty - 22.01.2022

      Rozpoczęcie: 22 stycznia 2022, 13:00

      Zakończenie: 22 stycznia 2022, 17:00

      350zł
    • Kuchnia hiszpańska - 28.01.2022

      Rozpoczęcie: 28 stycznia 2022, 17:00

      Zakończenie: 28 stycznia 2022, 21:00

      240zł
    • Burgery wołowe & vege - 29.01.2022

      Rozpoczęcie: 29 stycznia 2022, 09:00

      Zakończenie: 29 stycznia 2022, 13:00

      390zł
    • luty
    • Przekąski na imprezę - 02.02.2022

      Rozpoczęcie: 2 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 2 lutego 2022, 21:00

      270zł
    • Kuchnia włoska - 03.02.2022

      Rozpoczęcie: 3 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 3 lutego 2022, 21:00

      260zł
    • Podstawy gotowania - kurs zaoczny - 04-06.02.2022

      Rozpoczęcie: 4 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 6 lutego 2022, 15:00

      900zł
    • Kuchnia fit - 09.02.2022

      Rozpoczęcie: 9 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 9 lutego 2022, 21:00

      130zł
    • Desery restauracyjne - 10.02.2022

      Rozpoczęcie: 10 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 10 lutego 2022, 21:00

      190zł
    • Warsztaty cukiernicze - bezy - 10.02.2022

      Rozpoczęcie: 10 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 10 lutego 2022, 21:00

      250zł
    • Burgery wołowe & vege - 11.02.2022

      Rozpoczęcie: 11 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 11 lutego 2022, 21:00

      390zł
    • Steki wołowe - warsztaty - 12.02.2022

      Rozpoczęcie: 12 lutego 2022, 13:00

      Zakończenie: 12 lutego 2022, 17:00

      350zł
    • Kuchnia meksykańska 17.02.2022

      Rozpoczęcie: 17 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 17 lutego 2022, 21:00

      330zł
    • Kuchnia tajska - 18.02.2022

      Rozpoczęcie: 18 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 18 lutego 2022, 21:00

      250zł
    • Kuchnia molekularna 20.02.2022

      Rozpoczęcie: 20 lutego 2022, 09:00

      Zakończenie: 20 lutego 2022, 16:00

      470zł
    • Kuchnia hiszpańska - 25.02.2022

      Rozpoczęcie: 25 lutego 2022, 17:00

      Zakończenie: 25 lutego 2022, 21:00

      240zł
    • Pizza i makarony - 26.02.2022

      Rozpoczęcie: 26 lutego 2022, 09:00

      Zakończenie: 26 lutego 2022, 13:00

      390zł
    • marzec
    • Kuchnia francuska - 01.03.2022

      Rozpoczęcie: 1 marca 2022, 17:00

      Zakończenie: 1 marca 2022, 21:00

      290zł
    • Przyrządzanie sushi 02.03.2022

      Rozpoczęcie: 2 marca 2022, 17:00

      Zakończenie: 2 marca 2022, 21:00

      370.00zł
    • Pizza i makarony - 04.03.2022

      Rozpoczęcie: 4 marca 2022, 17:00

      Zakończenie: 4 marca 2022, 21:00

      390zł
    • Burgery wołowe & vege - 05.03.2022

      Rozpoczęcie: 5 marca 2022, 09:00

      Zakończenie: 5 marca 2022, 13:00

      390zł
    • Kurs kucharski menu część pierwsza - 07-11.03.2022

      Rozpoczęcie: 7 marca 2022, 08:00

      Zakończenie: 11 marca 2022, 15:00

      1600zł
    • Kuchnia hiszpańska - 11.03.2022

      Rozpoczęcie: 11 marca 2022, 17:00

      Zakończenie: 11 marca 2022, 21:00

      240zł
    • Kuchnia włoska - 17.03.2022

      Rozpoczęcie: 17 marca 2022, 17:00

      Zakończenie: 17 marca 2022, 21:00

      260zł
    • Kuchnia tajska - 18.03.2022

      Rozpoczęcie: 18 marca 2022, 17:00

      Zakończenie: 18 marca 2022, 21:00

      250zł
    • Kurs cukierniczy I stopnia 19-20.03.2022

      Rozpoczęcie: 19 marca 2022, 09:00

      Zakończenie: 20 marca 2022, 16:00

      800.00zł
    • Steki wołowe - warsztaty - 19.03.2022

      Rozpoczęcie: 19 marca 2022, 17:00

      Zakończenie: 19 marca 2022, 21:00

      350zł
    • Zajęcia food pairing - 25.03.2022

      Rozpoczęcie: 25 marca 2022, 17:00

      Zakończenie: 25 marca 2022, 21:00

      350zł
    • kwiecień
    • Podstawy gotowania - kurs zaoczny - 01-03.04.2022

      Rozpoczęcie: 1 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 3 kwietnia 2022, 15:00

      900zł
    • Kuchnia fit - 05.04.2022

      Rozpoczęcie: 5 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 5 kwietnia 2022, 21:00

      130zł
    • Kuchnia vege 06.04.2022

      Rozpoczęcie: 6 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 6 kwietnia 2022, 21:00

      200zł
    • Kuchnia meksykańska 07.04.2022

      Rozpoczęcie: 7 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 7 kwietnia 2022, 21:00

      330zł
    • Burgery wołowe & vege - 08.04.2022

      Rozpoczęcie: 8 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 8 kwietnia 2022, 21:00

      390zł
    • Steki wołowe - warsztaty - 9.04.2022

      Rozpoczęcie: 9 kwietnia 2022, 13:00

      Zakończenie: 9 kwietnia 2022, 17:00

      350zł
    • Przekąski na imprezę - 13.04.2022

      Rozpoczęcie: 13 kwietnia 2022, 21:00

      Zakończenie: 13 kwietnia 2022, 21:00

      270zł
    • Desery restauracyjne - 14.04.2022

      Rozpoczęcie: 14 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 14 kwietnia 2022, 21:00

      190zł
    • Warsztaty cukiernicze - bezy - 14.04.2022

      Rozpoczęcie: 14 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 14 kwietnia 2022, 21:00

      250zł
    • Pizza i makarony - 15.04.2022

      Rozpoczęcie: 15 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 15 kwietnia 2022, 21:00

      390zł
    • Kuchnia tajska - 20.04.2022

      Rozpoczęcie: 21 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 21 kwietnia 2022, 21:00

      250zł
    • Kuchnia hiszpańska - 21.04.2022

      Rozpoczęcie: 21 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 21 kwietnia 2022, 21:00

      240zł
    • Kuchnia włoska - 22.04.2022

      Rozpoczęcie: 22 kwietnia 2022, 17:00

      Zakończenie: 22 kwietnia 2022, 21:00

      260zł
    • Kuchnia molekularna 23.04.2022

      Rozpoczęcie: 23 kwietnia 2022, 09:00

      Zakończenie: 23 kwietnia 2022, 16:00

      470zł

    O szkoleniu

    Ten typ kuchni to gotowanie, połączone z wiedzą naukową na temat składników, produktów i ich struktury. Jej głównym celem jest otrzymywanie smaków w ich „czystej” postaci, za pomocą ekstrahowania z wyłącznie naturalnych składników, przy czym zakres smaków i możliwość ogranicza wyłącznie… Nasza wyobraźnia 🙂

    Wymaga ona niezwykłej precyzji, ponieważ czasem różnica grama niweczy cały nasz wysiłek.

    Wykorzystuje się w niej tekstury – każda z nich spełnia inne zadanie. Wyróżnia się następujące rodzaje: tekstura emulsyfikująca – stosowana do musów, tekstura żelfikująca – do żelek, tekstura sferyfikacyjna – szczególnie u nas wykorzystywana.

    Jeśli chcecie poczuć się jak w małym laboratorium i dowiedzieć się, jak powstaje przezroczysta zupa pomidorowa, a także o innych tajnikach kuchni molekularnej – zapraszamy na nasze szkolenie!

    szkolenie

    Informacje

    Wymagania

    Program szkolenia

    Przykładowe menu

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    Sposób 2

    Terminarz szkoleń