Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Kurs kucharski menu część druga

    dla początkujących, zaawansowanych a także nowożeńców w ramach projektu rodzina gotująca na swoim :)

    Terminarz szkoleń

      czerwiec
    • Kurs kucharski - część druga 24-28.06.2024

      Rozpoczęcie: 24 czerwca 2024, 08:00

      Zakończenie: 28 czerwca 2024, 15:00

      2860zł

    O szkoleniu

    Szkolenie kucharskie pozwala zgłębić tajniki tworzenia i komponowania potraw.

    Jest sugerowany jako kontynuacja części pierwszej,
    lub jako osobny panel.

    Podczas paneli praktycznych jak w przypadku części pierwszej uczestnicy pod moim czujnym okiem samodzielnie wykonują potrawy od początku do końca, po czym każda potrawa jest prezentowana na talerzu i profesjonalnie dekorowana z zachowaniem zasad sztuki kulinarnej.

    Scenariusz dnia szkoleniowego jest zbliżony do scenariusza sprawdzonego z części pierwszej, Panele teoretyczne stanowią rozwinięcie tych z części poprzedzającej, dla osób, które zaczynają od zajęć nr dwa treści będą powtórzone.

    Na początku każdego dnia zajęć omawiany jest plan działania na dany dzień.
    Następnie rozpoczyna się panel praktyczny – gdzie w trakcie gotowania poruszane są tematy z dziedziny dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej i systemów analizy zagrożeń.

    Informacje

    Prowadzący: Paweł Wojtyga
    Wejście do lokalu znajduje się przy klatce numer 3
    Prosimy zabrać ze sobą wygodne ubrania, buty i pojemniki na wynosy.

    Ilość godzin zegarowych: 30
    Ilość godzin szkoleniowych: 40

    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków

    Po zakończeniu zajęć uczestnicy otrzymują certyfikaty ukończenia kursu gotowania.

    Wymagania

    Ukończone 16 lat.

    Program szkolenia

    Poniedziałek
    • Omówienie zasad BHP
    • Rozwinięcie umiejętności prawidłowego krojenia
    • Przygotowanie dań z zakresu przystawki
    • Sporządzanie dań głównych
    • Wykonywanie deserów
    Wtorek
    • Tworzenie menu okolicznościowych
    • Zasady kontaktu z gośćmi restauracji
    • Przygotowywanie potraw zgodnie z harmonogramem
    • Degustacja potraw
    • Podsumowanie dnia
    Środa
    • Omówienie planu dnia pracy
    • Sposoby współpracy poszczególnych działów w restauracji
    • Przygotowanie i konsumpcja dań zgodnie z recepturami
    • Przygotowanie dań do ekspedycji
    Czwartek
    • Sposoby radzenia sobie z trudnym klientem
    • Mis en place - oragnizacja pracy w kuchni
    • Food pairing - łączenie smaków
    • Wykańczanie i degustacja potraw
    Piątek
    • Nowoczesne techniki używane w kuchni
    • Typy restauracji i ich grupy docelowe
    • Tworzenie dań głównych i ich dekorowanie
    • Degustacja dań
    • Podsumowanie zajęć i zakończenie

    Przykładowe menu

    Informacje dodatkowe

    Na każdych zajęciach w Warsztacie Qulinarnym kursanci mają obowiązek się dobrze bawić, eksperymentować z potrawami
    i smakami, oraz – co najważniejsze
    próbować wszystkich potraw, które wyjdą spod naszych rąk.

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    Za pomocą terminarza szkoleń

    1. Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.
    2. Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.
    3. Uzupełnij formularz rezerwacji.
    4. Wpłać zadatek lub pełną kwotę.

    Sposób 2

    Bezpośrednio

    Skontaktuj się bezpośrednio:

    E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Telefon:

    +48 662311637

    +48 507771680

    Terminarz szkoleń