Kuchnia meksykańska 02.07.2024

Rozpoczęcie: 2 lipca 2024, 17:00
Zakończenie: 2 lipca 2024, 21:00
Miejsce szkolenia: ul. Okulickiego 51 lokal 282,
31-637 Kraków
Telefon kontaktowy: +48 662 311 637

390,00 

Dostępne miejsca: 10

Opis

Kuchnia ta jest połączeniem tradycji Indian i wpływów konkwistadorów. Można w niej wyróżnić trzy główne nurty kulinarne – centralny, południowy i północny. Każdy z nich charakteryzuje się innymi cechami i walorami smakowymi.

Meksyk można jednak śmiało sprowadzić do kraju dań ostrych i wyrazistych. Jego kuchnia bazuje na warzywach, ziołach, różnych rodzajach mięsa, a nawet owocach morza.

Kuchnię meksykańską kojarzymy głównie z tortillą, chilli con carne, guacamole i nachosami.

Na naszym szkoleniu uzyskacie wiedzę o tym, jak sporządzić chrupiące tortille, soczyste burrito z wołowiną, pyszne taco, a także zupę fasolową, Zapraszamy!