Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Kuchnia gruzińska

    Terminarz szkoleń

    O szkoleniu

    W kuchni Gruzji można odnaleźć wpływy wielu kultur, a zwłaszcza Orientu. Kuchnia zajmuje ważne miejsce w kulturze i sercach Gruzinów, a ich narodowe potrawy to prawdziwe bogactwo smaków. Łagodny klimat i żyzne ziemie dostarczają owoców i warzyw, z których komponowane są pyszne potrawy.

    Gruzja to kraj górzysty, położony nad Morzem Czarnym. Trudne ukształtowanie terenu, duże zróżnicowanie etniczne i klimatyczne ma odzwierciedlenie w kulturze kulinarnej – albowiem nie ma jednej kuchni gruzińskiej, są za to różnorodne kuchnie regionalne. Mimo, że niektóre potrawy są wspólne dla całej Gruzji, ich lokalne warianty znacznie się między różnią: składem i formą podania.

    Największą popularność na świecie zyskuje jednak gruzińskie wino. Na naszych warsztatach będą Państwo mieli okazję skosztować wina ze szczepu saperavi.

    Oferujemy Państwu w menu naszych zajęć chaczapuri adżarskie, chinkali z wołowiną lub baraniną, a także baklavę.

    Informacje

    Prowadzący: Paweł Wojtyga

    Miejsce szkolenia:
    Gen. Leopolda Okulickiego 51 / lokal 282
    31-637 Kraków

    Wymagania

    Ukończone 16 lat

    Program szkolenia

    Przykładowe menu

    Informacje dodatkowe

    W kuchni Gruzji można odnaleźć wpływy wielu kultur, a zwłaszcza Orientu. Kuchnia zajmuje ważne miejsce w kulturze i sercach Gruzinów, a ich narodowe potrawy to prawdziwe bogactwo smaków. Łagodny klimat i żyzne ziemie dostarczają owoców i warzyw, z których komponowane są pyszne potrawy.

    Jak się zapisać?

    Sposób 1

    <p><strong>Za pomocą terminarza szkoleń</strong></p>
    <ol>
    <li>Poniżej znajduje się terminarz szkoleń, wybierz kurs z dogodnym dla Ciebie terminem i kliknij „zapisz się”.</li>
    <li>Na stronie wybranego kursu wybierz ilość miejsc które chcesz zarezerwować i kliknij przycisk „Dodaj do koszyka”.</li>
    <li>Uzupełnij formularz rezerwacji.</li>
    <li>Wpłać zadatek lub pełną kwotę.</li>
    </ol>

    Sposób 2

    Bezpośrednio

    Skontaktuj się bezpośrednio:

    E-mail: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    Telefon:
    +48 662311637

    +48 507 771 680

    Terminarz szkoleń