Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

O Mnie

O firmie

Warsztat Qulinarny powstał w wyniku połączenia miłości do gotowania, ciągłej chęci zgłębiania meandrów gastronomii oraz nieodpartej potrzeby dzielenia się posiadaną przeze mnie wiedzą z innymi ludźmi.
Inspiracją do jego założenia stały się sugestie znajomych, których pytania o rady dotyczące gotowania stały się dla mnie niemalże codziennością.
Ich udzielanie okazało się dostarczać wiele radości, zaś wyniki – satysfakcji.
Czy uczeń może przerosnąć mistrza? Warto sprawdzić. 

Misja

Misją Warsztatu Qulinarnego jest przekazywanie szeroko pojętej wiedzy kulinarnej popartej ponad 20-letnim doświadczeniem w pracy zawodowej oraz pokazanie, że gotowanie to nie tylko prawdziwa sztuka, ale i zabawa.
Dwie dekady to okres, który pozwolił mi zgłębić tajniki kuchni z różnych zakątków świata, techniki przygotowywania i serwowania dań, a także praktyczne możliwości łączenia tej wiedzy z pokrewnymi dziedzinami, takimi jak sommelierstwo, baristyka, kelnerstwo czy carving.

O mnie

Paweł Wojtyga
Kucharz, szef kuchni, szkoleniowiec, sędzia konkursów kulinarnych, założyciel Warsztatu Qulinarnego.

„Do szkoły gastronomicznej zostałem pchnięty niespełnionymi marzeniami ojca, szybko też okazało się , że w branży gastronomicznej odnajduję się doskonale.
Doświadczenie zawodowe zdobywałem, gotując w wielu renomowanych restauracjach  jak: La Fontaine, Cafe Oranżeria w hotelu Kossak, restauracja Rozmaryn w hotelu Sympozjum i Szara na krakowskim Rynku. 
Szlify kucharskie zdobywałem także w Skandynawskich restauracjach: Quality Hotel Ekoxen w Linköping i Messa w Åtvidaberg. Po powrocie pracowałem jako kucharz zmianowy, później sous chef w 5 gwiazdkowym hotelu Piast w Krakowie. Po kilku latach zostałem szefem kuchni w restauracji Zielona Kuchnia; następnym krokiem była pomoc w stworzeniu od postaw restauracji „Galicja po kolei” i objęcie tam stanowiska szefa kuchni. Ostatnie kilka lat spędziłem jako szef kuchni i szkoleniowiec. 
W moim przekazywaniu wiedzy nie brakuje szczypty humoru, znajdziecie w nim ogrom cierpliwości i profesjonalizmu, a gotowanie – zamiast wyzwaniem – będzie dla Was świetną zabawą.”

Certyfikaty