Napisz do nas

Email: kontakt@warsztatqulinarny.pl

    FAQ

    Pytania i odpowiedzi

    Lokal znajduje się obok klatki nr. III, wejście do lokalu można znaleźć z poziomu chodnika. Należy wypatrywać pomarańczowego neonu „WARSZTAT QULINARNY” jarzącego się zza szyby 🙂 

    Nie, ponieważ scenariusz zajęć jest skonstruowany w taki sposób, że każda potrawa jest przygotowywana w sposób dopasowany do umiejętności kursanta.

    Nazwy dań to nic innego jak technika sugestywnego nazywania potraw. Prowadzący ma świadomość tego, że niektórych dań (lub większości z nich) nie było dane jeść lub wykonywać przez osoby obecne na zajęciach. Zasadniczo celem szkolenia jest robienie takich potraw, których przyrządzać nie umiemy, a które na pewno wykonamy z wirtuozerią mistrza po zajęciach w Warsztacie Qulinarnym 🙂

    W przypadku odzieży – każda osoba uczestnicząca otrzyma fartuch roboczy i niezbędne narzędzia do wykonania określonych potraw. Jeśli chodzi o inne części garderoby: ubrania powinny być wygodne. W przypadku noży Warsztat Qulinarny zapewnia je także. Jeśli posiadacie Państwo swoje osobiste i ulubione noże, można je ze sobą przynieść, to samo tyczy się bluz kucharskich.

    W czasie trwania zajęć uczestnicy mają nieograniczony dostęp do kawy i herbaty. Żywimy się sami. Od pierwszego dnia zajęć i przez cztery kolejne teoria łączy się z praktyką. Wszystko, co ugotujemy, jest przez nas zjadane, ewentualne nadwyżki można ze sobą zabrać. Proszę się przygotować na małą wigilię co dzień 🙂

    Zajęcia prowadzone są w kuchni przeznaczonej jedynie do celów szkoleniowych, co wiąże się z tym, że nie są wymagane takie zaświadczenia, liczy się tylko chęć do przyswajania wiedzy.

    Zajęcia są prowadzone w bardzo elastyczny sposób. Powadzący dostosowuje program i jego zaawansowanie zgodnie z potrzebami osób uczestniczących. Każdy wynosi z zajęć to, po co przybył i to, czego potrzebuje, niezależnie od tego, czy jest szefem kuchni, czy kuchennym nowicjuszem 🙂

    W takim przypadku można odrobić zajęcia, po uprzednim ustaleniu terminu z biurem.

    Wszelakie materiały i surowce będą zapewnione przez Warsztat Qulinarny.

    Swój udział można odwołać do 48h przed rozpoczęciem zajęć. Przypadki odwołania udziału w terminie mniejszym niż wskazany czas będą skutkowały utratą zadatku, wpłaconego celem rezerwacji miejsc.

    Tak, istnieje taka możliwość. Swój udział można odwołać do 48h przed rozpoczęciem zajęć – wtedy gwarantowany jest zwrot kosztów.

    Grupy na zajęciach wynoszą około 12 osób.

    Szczegółowy program zajęć jest zamieszczony w zakładce szkolenia. Po więcej informacji należy kliknąć poniżej.

    Szkolenia

    Ogółem cały kurs kucharz menu część I trwa 34 godziny zegarowe.
    Przez cztery dni zajęcia trwają po 7 godzin, a piątego 6 godzin.

    Warsztaty zaoczne trwają trzy dni

    Zajęcia cukiernicze I stopnia trwają dwa dni.

    Zajęcia wieczorowe trwają z reguły jeden dzień i są to cztery godziny zegarowe.

    Wiadomości o wszelakich aktualnych promocjach i upustach należy szukać na naszym Facebooku, lub pytać w naszym dziale marketingu marketing@warsztatqulinarny.pl 🙂

     

    Zajęcia z reguły zaczynają się o godzinie 8:00 i trwają do godziny 15:00.

    Natomiast wieczorowe w godzinach 17:00 – 21:00

    Wszystko zależy od prędkości i wielkości grupy. 

    Tak, w przypadku większych grup istnieje możliwość rabatowania. W zależności od liczebności danej grupy rabat naliczany indywidualnie. Więcej szczegółów otrzymają państwo przy kontakcie z biurem obsługi klienta.

    Informacje na temat prowadzącego można znaleźć w zakładce „o mnie”.

    Potwierdzenie rezerwacji miejsca na zajęcia odbywa się po wpłaceniu zadatku przeważnie w kwocie 100zł.

    Po ukończeniu szkolenia każdy uczestnik otrzyma zaświadczenia i pamiątkowe certyfikaty w języku polskim i angielskim*.

     

    * Certyfikaty w języku angielskim wydajemy na życzenie kursantów.

    Warsztat Qulinarny prowadzi szkolenia z zakresu gotowania – co jest formą zdobycia wiedzy lub podniesienia kwalifikacji i umiejętności zawodowych. Niewątpliwie odbycie zajęć w Warsztacie sprawi, że z punktu widzenia rynku pracy popyt na naszych absolwentów będzie zwiększony. Nie dysponujemy niestety możliwością nadawania tytułów zawodowych, posiadają ją szkoły i placówki oświaty, a także uczelnie wyższe.

    Zgłoszenia należy dokonać poprzez zakładkę nadchodzące szkolenia, <link>. Potwierdzenie o rezerwacji miejsca na dany kurs otrzymacie Państwo drogą elektroniczną.

    Ze względu na fakt, że kuchnia łączy pokolenia, grupy wiekowe są mocno zróźnicowane, w zajęciach uczestniczą osoby w przedziale wiekowym 16 – 90 lat.

    Noclegi należy zapewnić sobie we własnym zakresie, poniżej zamieszczamy linki do polecanych przez nas miejsc noclegowych w różnych wariantach cenowych:

    Hotel Sheraton Kraków

    Hotel Radisson Kraków

    Hilton Kraków

    Hotel Felix Kraków

    Domus Mater